apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Coach Nicole       Workshop       Advies    

Waar moet je op letten

Daten en flirten via e-mail: waar je op moet letten

Je bent gek van iemand op de datingsite, maar plots mailt hij/zij je niet meer terug. Wat zou er mis kunnen zijn gegaan?
email
Enkele nuttige tips:

Dating tip 1

- Weet met wie je mailt. Het is normaal dat je op de datingsite met meerdere datingpartners tegelijk mailt. Maar zorg zeker dat je hen niet gaat verwarren. Stuur geen mail met ‘Beste Barbara’ als je eigenlijk naar Katya mailt. Anders zal Katya al snel denken dat ze voor jou volledig inwisselbaar is. En dat is niet de bedoeling. Lees dus altijd je mail nog eens na voor je hem verstuurt.

Dating tip 2

- Je bent meteen té vertrouwd bezig tegen de persoon in kwestie. Je begroet hem/haar met ‘hallo schatje’ en je sluit af met ‘jouw enige echte ware’. Ook als je dit enkel grappig bedoelt kan het helemaal verkeerd overkomen. Wees bij het begin van de dating redelijk neutraal - ‘Beste Katrien’, ‘Katrien’ mag ook, en sluit af met bijvoorbeeld ‘hartelijke groeten’ - tot je je mailpartner beter leert kennen. Blijkt hij/zij ook van intense verwoordingen te houden, dan kan het uiteraard wel.

Dating tip 3

- Vertel niet té veel over jezelf, zeker niet in je eerste mails. Begin niet over je jeugd, over je eerste werkervaringen, over je vorige huwelijken, enz. En je hoeft je datingverhaal ook niet te beginnen bij Adam en Eva....Je mag gerust openhartig zijn, vertel de essentie, maar blijf ook beknopt, dat maakt je mailpartner net nieuwsgierig.

Als je té veel vertelt kan hij/zij zich overspoeld voelen en misschien gaan denken dat je wanhopig bent, omdat je blijkbaar al van alles via mail kwijt moet. Vertelt je mailpartner jou heel veel, dan mag jij dat natuurlijk ook doen. Stem je gewoon af op hem/haar. Dat neemt niet weg dat je profiel op de datingsite wel voldoende duidelijk moet zijn en aangeven wie-wat jij bent.

Dating tip 4

- Stuur niet té veel mails. Je wilt natuurlijk heel de tijd in contact staan met hem/haar maar probeer je toch in te houden en mail hem/haar niet constant. Denk eraan: minder is vaak meer. Wacht gewoon altijd een antwoord op je vorige mail af voordat je er nog eentje verstuurt. Als hij/zij je om het uur mailt, mag jij dat natuurlijk ook.

Vermijd zaken te mailen als ‘ik verveel me, jij ook?’ Dat kan afschrikken, hij/zij kan dan ook de indruk krijgen dat je de hele tijd achter je computer zit te wachten op een dating contact, dat is niet zo aantrekkelijk.

Datingtip 5

- Weet je niet wat te schrijven? Begin dan vooral niet over algemene thema’s als politiek of economie. Dating gaat erom elkaar beter te leren kennen. Hij/zij wil iets meer over jou te weten komen, over je persoon, je passies. Dat is de essentie van daten.

Begin dus niet over trivialiteiten. Ben je onderweg naar huis in een stortbui terechtgekomen en was je kliedernat, vertel dàt dan. Dat is leuker dan te beginnen over de voordelen van het communisme tegenover het kapitalisme.

Dating tip 6


- Probeer je zoveel mogelijk uit te drukken in normale, begrijpelijke taal. Emoticons, afkortingen, foute manieren van spellen, dialect, probeer dit allemaal te vermijden in het begin. Zo maak je immers een betere indruk. Na verloop van tijd - als het klikt - vinden jullie allebei wel ‘je stem’, en gaat het mailen wel vanzelf, met of zonder fouten, emoticons, etc.

Tip 7

- Blijkt je mailpartner na enkele mails niet langer in je geïnteresseerd en zegt hij/zij je dat? Zeg dan beleefd ‘tot ziens’ en wens de ander veel geluk.

Trek je de afwijzing vooral niet persoonlijk aan. En wordt zeker niet kwaad. Zeg niet: ‘Dat had ik kunnen verwachten van een zuurpruim als jij’. Dat heeft geen enkele zin, niemand wordt daar gelukkiger van. Dating is nu eenmaal een spel van vallen en opstaan. Apprecieer de eerlijkheid van de ander.

Succes ermee
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen