apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Do en dont       Marsmannen       Venusvrouwen       Romantiek       Mijn verhaal    

Hoe vindt je de ware online

Met een steeds stijgend aantal singles in de wereld en een rist datingsites die hier gretig op inspelen om jou aan ‘de ware’ te helpen, is het natuurlijk zaak om op te vallen. Zo kan je jezelf ‘marketen’.

Internetdaten is makkelijk om contacten te leggen en heerlijk anoniem. Maar als je bereid bent om te betalen om die contacten te kunnen leggen, wil je natuurlijk een goede ‘return on investment’.

Met andere woorden: je moet niet alleen goed ‘zien’, je moet ook ‘gezien worden’. Je moet opvallen, eruit springen als het ware, jezelf positief in de markt plaatsen.

Een opvallende schuilnaam

Maak een grappige alias, kies voor iets intrigerends of voor een woord waar een leuke anekdote aan vast hangt. Dan heb je meteen een gespreksonderwerp op een eerste date.
Vermijd cliché’s. ‘Joke 13’ kiezen, omdat er al twaalf op de site waren of ‘Tom 911’ omdat je een Porschefan bent…

Ga ook mogelijke negatieve interpretaties uit de weg: jezelf ‘Hard to get’ of ‘Kwebbeltje’ noemen. Tja, daar riskeer je niet ver mee te komen. En het koosnaampje dat je ex je gaf, is al helemaal uit den boze.

Originaliteit, daar kun je mee scoren.

Een sterk profiel

Een groot deel van je profiel bestaat uit tekst. Een verzameling van zinnen en woorden die moet intrigeren, aantrekken, verleiden. Je omschrijving moet dus als het ware een trailer van een film zijn die maakt dat je de hele prent wil zien. Improviseer dus geen tekst op het moment dat je je inschrijft op een datingsite. Denk erover na. Schrijf een kladje, laat er wat tijd over gaan en herwerk je tekst.

Belangrijke punten

Zoek naar een slogan of een gezegde dat je typeert om een ware ‘binnenkomer’ te hebben . Je kan ook een uitspraak van een bekende persoon lenen om jezelf te plaatsen. Vergeet dan echter niet te refereren. Bedenk vervolgens een opvallende, sympathieke aanspreking voor de lezers van je profiel.

Je kan het in je voorstelling hebben over de dingen die je bezig houden in het leven. Je kan vertellen over je reizen, je hobby’s, enz. Schrijf geen boek, je moet immers nog gespreksstof hebben voor latere contacten.

Wees oprecht, doe je niet anders voor dan je bent. Het kan alleen maar voor teleurstellingen zorgen bij verdere contacten. Concentreer je anderzijds op je goede karaktertrekken en je ware talenten. Kleine kantjes hebben we allemaal en de liefde zal bepalen of de ander daarmee wil (leren) leven.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Foto’s zeggen meer dan je profieltekst. Besteed dus ook aan dit gedeelte voldoende aandacht. Laat een vriend of vriendin mooie foto’s van je maken. Portretten zowel als beelden waar je ten voeten uit op te zien bent. Draag kleding die je goed staat en poseer in een omgeving waarin je je goed voelt. Probeer daarbij een rustige achtergrond uit te kiezen.

Wees je bewust van wat je ware uitstraling op de foto kan teweegbrengen. Poseer je als vrouw, schaars gekleed, in een wat suggestieve houding, dan trek je daarmee zonder meer (ook) de mannen aan die naar een onenightstand of een ware maîtresse zoeken.

Wil je – als man – een foto van jezelf laten zien waarop je helemaal naakt achter een schilderij zit, weet dan dat dit een pak vrouwen meteen zal afstoten. Het kan ook een weloverwegen statement zijn, natuurlijk. Het is maar naar welk resultaat en persoon je op zoek bent.

Upload al evenmin een foto van iemand anders. Ook dat zorgt voor teleurstellingen en je mag er zeker van zijn dat gefrustreerde leden het aan de datingsite zullen melden.

Wees je ware zelf: Open, sympathiek, positief

Krijg je een berichtje van een kandidaat, doe dan de moeite om te antwoorden. Ook al is het om aan te geven dat je niet geïnteresseerd bent. Het is gewoon beleefd. Goed werkende datingsites houden daar zelfs statistieken over bij en publiceren het niveau van je reactiviteit op je profiel.

Als de inhoud van het berichtje je om de een of andere reden niet aanstaat, dan hoef je dat niet meteen als een verwijt naar het hoofd van de schrijver te slingeren. Als een schrijver een beleefde boodschap stuurt, met ware inhoud, repliceer dan niet dat ‘als het allemaal zo bekakt moet, het voor jou helemaal niet hoeft’.

Wie heeft daar wat aan? Wil je de schrijver helpen om een wat lossere stijl te hanteren, dan kan je dat ook op een positieve manier zeggen. Je mag er bovendien van overtuigd zijn dat ernstige beheerders van datingsites, je antwoord ook zien en je zullen stoppen als het te ver gaat.

REACTIES:
Ik heb dit nog nooit gedaan en weet eerlijk gezegd niet goed hoe eraan te beginnen en ik twijfel nog altijd of ik het wel moet doen. Imand zoeken via een site lijken allemaal zo gemaakt is toch wat giezelig. In elk geval bedankt voor de tips, mocht ik ooit besluiten om het te proberen zal ik er rekening mee houden
Door Pascale uit Balen

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite


'' Wees oprecht, doe je niet anders voor dan je bent ''Tesamen