apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Do en dont       Marsmannen       Venusvrouwen       Romantiek       Mijn verhaal    

Is levenslang verliefd zijn mogelijk

Het is de ultieme fantasie van velen: de man of vrouw van je dromen ontmoeten en gelukzalig samenleven tot de dood jullie scheidt.

Probleem is echter dat twee derde van alle huwelijken uitloopt op een echtscheiding, zoals onlangs in het nieuws was te horen.


Misschien schrik je van dit immens hoge aantal scheidingen, maar het is de trieste waarheid.

Daar komt nog bij dat uit elkaar gaan een erg pijnlijk proces is, waar de meesten onder ons al meer ervaring mee hebben dan we zelf zouden willen.


Wie in een gezonde relatie zit
Die leeft langer en heeft een beter immuunsysteem. Dat hebben diverse onderzoeken aangetoond. Ook stress zou minder hard toeslaan bij mensen die het geluk hebben in een relatie te zitten die op liefde en wederzijds respect is gebaseerd. Wie verlangt niet naar de voordelen die hand in hand gaan met een goede, stabiele relatie?


Voor wie een slechte relatie heeft meegemaakt - ongeacht de manier hoe de relatie is geëindigd - is het heel moeilijk zich terug aan de liefde te wagen. Het voelt vrijwel even afschrikwekkend als wanneer je van een hoge klif de zee in zou moeten springen. Maar… Je kunt nu eenmaal niet winnen als je niet durft te spelen.

Als je terughoudend en te voorzichtig op zoek gaat naar een nieuwe liefde zul je enkel een ‘halve liefde’ vinden, die amper voldoening geeft. Misschien is het tijd om gewoon al je moed bijeen te grijpen, en te springen, want er is wel degelijk hoop.


Een recent universitair onderzoek
Uitgevoerd in de Verenigde Staten heeft aangewezen, door middel van vragenlijsten en hersenscans, dat zelfs na 20 jaar samen te zijn, ongeveer 25 procent van alle getrouwde koppels nog steeds verliefd is. 15 procent zou na 10 jaar zelfs nog steeds heel intens verliefd zijn. Deze studie maakt komaf met andere beweringen dat de meeste mensen slechts zes maanden tot drie jaar verliefd blijven, lang genoeg om een kind te kunnen baren.


Een goede, evenwichtige relatie is gebaseerd op liefde, vertrouwen en respect. Natuurlijk zijn er ups en downs, maar zolang die basis er is, kan de relatie moeilijk stuk. Zelfs na (jarenlange) strubbelingen kunnen koppels die er besluiten aan te werken de vonk terug in hun relatie blazen. Voor sommigen is het besef dat ze uit elkaar aan het groeien zijn al genoeg om te beslissen dat aan de relatie gewerkt kàn en moét worden. Deze beslissing vergt uiteraard wel inzet en toewijding van beide partijen.

Voor liefde écht kan werken moet je er eerst in geloven.

Er zijn heel wat mensen die intussen aan een tweede of derde huwelijk toe zijn, en zeggen dat ze zich gelukkiger voelen dan ooit tevoren. Ga er dus niet van uit dat een valse start (of twee) wil zeggen dat je er niks van bakt. De waarheid is dat je uit je vorige relaties wel zult geleerd hebben en de kans is groot dat je dezelfde fouten niet opnieuw zult maken.

Levenslang verliefd zijn is dus mogelijk

Al betekent het niet per se dat je heel je leven bij je liefje uit de middelbare school zult blijven. Het betekent dat je op elk moment in je leven de keuze kunt maken om je situatie te veranderen, om liefde en steun toe te laten in je leven. Je zult het niet altijd bij het rechte eind hebben en je partner zal jou niet altijd even schattig vinden, maar als je eraan werkt de liefde een duwtje in de rug te geven, heb je iets in handen dat waardevoller is dan alle geld van de wereld.

Vraag het maar aan om het even wie die de liefde van zijn of haar leven heeft verloren: wat zouden ze geven om die persoon terug te krijgen?

Als jouw liefdespartner er nog steeds is, zorg ervoor dat dit zo blijft. Blijf investeren in jullie relatie. Heb je geen liefdespartner, geef de hoop dan niet op er één te vinden. Het leven is te kort om aan de zijlijn te blijven staan.

Lees ook even: liefde amour love liebe     Valentijn
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite


'' ..en je partner zal jou niet altijd even schattig vinden ''Tesamen