apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Voor singles       Met kids       Cultuur       Weekend       Reisaanbiedingen       Mijn verhaal       Reis tips    

Reistip voor alleenstaanden

Reizen is op zich al romantisch. Nieuwe windstreken, landschappen, mensen, talen, culturen…
Als single ben je zoekende naar een vriend/ vriendin altijd gediend met goede ideeen en reislocaties, om de sfeer te bevorderen.

Met z’n tweeën heb je daar nog als extraatje bij dat je louter tijd én oog voor elkaar kunt hebben – geen familie, vrienden of collega’s die je komen storen; voor heel even absoluut geen verplichtingen die alleen maar de aandacht van elkaar afleiden.

Op zoek naar romantiek op reis moet je doorgaans niet àl teveel moeite doen – zolang je maar onthoudt dat de romantiek veelal in een klein hoekje zit. Geen nood aan platgetreden paden! Vergeet die boottocht op de grachten van Amsterdam, dat glaasje wijn samen in Montmartre, kopercenten werpen de Romeinse Trastevere fontein, of gondelen in Venetië.

Kom origineel & avontuurlijk uit de hoek, en zoek de romantiek daar waar deze rubriek u mee naartoe neemt – 15 locaties verspreid over heel de wereld, lukraak verzameld doch stuk voor stuk zwanger van romantiek. Plaatsen waar het gemoed spontaan zacht & warm wordt, de vingers in elkaar verstrengelen, woorden alleen nog gefluisterd weerklinken en de liefde onafgebroken aan de horizon gloort. Droomt u even met ons mee?
Vandaag reistip 3:
DORDRECHT, de oudste stad van Nederland, even gezellig & charmant als onbekend…

Dordrecht: de nobele onbekende. Gelegen in de provincie Zuid-Holland; volgens officiële akten de oudste stad van Nederland. Prachtig driestromenpunt, waar de majestatische rivieren de Merwede, de Noord en de Oude Maas samenkomen. Gezellige en pittoreske binnenstad, magnifieke natuur onmiddellijk buiten de stad, en reusachtig vriendelijke mensen overal waar je gaat en staat… – waar zou liefde beter kunnen aarden dan hier?

Reistip: De Bieschbosch
Laat ons beginnen met het voornaamste monument van de streek: het uitgestrekte ‘Bieschbosch’ ofte Biesbos; een fantastisch zoetwatergetijdengebied, waar dus eb & vloed (een opperste zeldzaamheid voor zoet water!) het dagelijkse ritme dicteren, en dit hele natuurgebied het leven geven; als het ware van een polsslag voorzien. In dit als nationaal park beschermd domein voeren talloze wandel- & fietspaden je langs rivieren, dijken en windmolens, door bossen en uitgestrekte velden. Je kan er onder begeleiding excursies doen, alleen of met behulp van heuse staf- dan wel eenvoudige fiets- & wandelkaarten je eigen weg doorheen zoeken. (Fietsen kan je huren in de stad!)

Het hele gebied is van een zaligmakende rust doordrongen, en stelt een schilderachtige pracht tentoon. Natuur, zo mooi als ze in onze Lage Landen maar zijn kan. Je kruist af en toe wat zielsgenoten die je gelukzalige mijmeringen delen; maar doorgaans ben je alléén, samen met je geliefde, en de talloze vogels & vlinders & otters & vissen & (uiteraard!) kikkers die je omringen. Check www.np-debieschbosch.nl voor meer informatie!


Reistip: De stad
Dordrechtenaren, al moeten we eigenlijk ‘Schapenkoppen’ zeggen, houden van hun stad. Ze wonen er graag; en dat is niet verwonderlijk. Hun ‘Dordt’, de koosnaam van de stad, heeft een geweldig groen en pittoresk centrum, met (uiteraard) veel water, prachtige residentiële wijken waar je heerlijk doorheen kunt kuieren, een schitterende oude haven (doe vooral een uitgebreide wandeling, hand in hand, langs de kaaien en het Knolhaventje, waar bescheiden motor- & zeiljachtjes aangemeerd liggen!), en een mooie ‘Onze-Lieve-Vrouwe kerk’ met daar een erg stemmige winkelwandelbuurt omheen. Op een boogscheut van Rotterdam verwijderd – niet eens 25 kilometer in vogelvlucht verderaf – heeft Dordrecht de laatste generaties een beetje in de schaduw gelegen van die grote Maasstad; maar dat is dus onterecht…

Een betere bestemming voor een dagtrip als single of weekendje met zijn tweetjes lijkt amper denkbaar! Al kan je tijdens je verblijf in Dordt gerust even naar Rotterdam voor een paar uurtjes; met ‘de waterbus’, het openbare vervoersmiddel bij uitstek daar (www.waterbus.nl), vaar je in nog geen drie kwartier het “Manhattan aan de Maas” binnen. Of je glijdt slechts een stukje van de grote stromen af, en laat je naar de dorpjes Sliedrecht, Zwijndrecht en Papendrecht varen. Romantisch, toch?! En altijd kunnen je fietsen mee!! Of wat had je anders gedacht… Het blijft Nederland, tenslotte!
‘Rondje Dordt’


Aan lekker eten en drinken geen gebrek in Dordrecht. Op de Groenmarkt moet je zijn voor koffie & gebak in de namiddag, en voor frisse biertjes of fijne wijnen of chique cocktails in de wat latere uren… Voor ‘fine dining’ in Dordrecht raden we met stip restaurant De Stroper aan! Een exquise viskeuken, geflankeerd door een uitstekende selectie wijnen. En voor één keer kost gastronomische topkwaliteit in een intieme én elegante atmosfeer nu eens géén arm of been (of erger)… Opmerkelijk budgetvriendelijk!


Reistip: eten
En bijzonder fijn alternatief is het restaurantje Knollen & Citroenen; een initiatief van enkele jonge mensen, die heerlijke grootmoeders gerechten op perfecte grootmoeders wijze voor je maken. Geserveerd in een restaurant dat ingericht is zoals … de woonkamer van grootmoeder, inderdaad. Allemaal reuzelekker – en grootmoeder houdt buiten de wacht! En heb je na je eten & drinken samen of alleen nog zin in een streepje meeslepende blues of prikkelende jazz? Dan ben je bij Jazzpodium DJS (al 66 jaar een vaste waarde in de clubscène van Nederland) aan het juiste adres…

Reistip: historisch
Een stukje buiten het historische centrum, maar de tocht zéker waard, is de magnifieke Villa Augustus (www.villa-augustus.nl). Hotel, restaurant, groentenmarkt & café in één… voor zoiets moet je dus in Nederland zijn. De kamers zijn aan de prijzige kant voor wie graag op de duiten let (en we hebben geen idee of ze het waard zijn – we hebben er niet gelogeerd); speciale tariven voor singles heb ik niet gezien, maar de locatie is gewoon fantastisch – en daarvan kan je ook met gewoon een kopje koffie op het caféterras genieten!

Een oude watertoren, van oudsher het trefpunt van reizigers uit alle windstreken zo luidt het verhaal, werd omgebouwd tot een multifunctioneel complex waar rust, stijl, genot, fijne smaak, kwaliteit, liefde & respect voor de natuur centraal staan. Zowat alles wordt er zelf gemaakt; steeds met verse ingrediënten uit de eigen, werkelijk immense groentetuin op het domein, die als een gigantisch, botanisch plantsoen voor alle bezoekers & geïnteresseerden te doorkuieren valt. Eerlijk: zelden duurde “Even hier stoppen voor een kopje koffie, schat?” ZÓ lang, en nooit was het ZÓ verbazingwekkend en voldoeninggevend. Een absolute aanrader!


[DISCLAIMER - dit zijn geen reisaanbiedingen noch andersoortige commerciële boodschappen, doch puur redactionele bijdragen – bedoeld om te inspireren, uit te dagen, bij weg te dromen, eigen ervaringen in te herkennen (of juist niet), te benieuwen. De opinies uitgedrukt in deze stukjes zijn de opinie van de auteur, die schrijft vanuit zijn eigen ervaringen; niets meer, niets minder. Aan deze artikelenreeks kunnen geen rechten ontleend worden.]
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen