apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Voor singles       Met kids       Cultuur       Weekend       Reisaanbiedingen       Mijn verhaal       Reis tips    

Single reis

Enkele jaren geleden ben ik mee geweest op een reis voor singles. Eerst stond ik een beetje afkerig van de formule.

Ze zeggen dat alles kan en niks moet, maar ik was er vrijwel zeker van dat er tijdens de reis toch bepaalde spanningen zouden zijn.

single
Als je singles samen stopt, dan creëert dat verwachtingen, toch?
Ik heb het dan toch maar gedaan, onder het mom van ‘wie niet waagt, niet wint’, en jawel, de reis is heel goed meegevallen.

Twee weken Egypte, de eerste week voeren we rond op de Middellandse zee. Zalig was dat. In totaal waren we met zon veertig mannen en vrouwen, alle leeftijden door elkaar, de meesten rond de veertig.

Op de boot zelf was er eigenlijk niet zo veel te doen, behalve genieten van het prachtige zicht natuurlijk en lekker tot rust komen.

Ik vond het leuk om te kletsen met mijn medereizigers. Ook was het heerlijk zwemmen, eten en naar de ondergaande zon kijken. De tweede week zaten we aan land in een all-in hotel waar we lekker verwend werden en tot in de late uurtjes op stap zijn geweest.

Van die spanningen waar ik aanvankelijk bang voor was, heb ik geen last gehad.
Ik was vertrokken met weinig verwachtingen en dat was maar goed ook. Het zou naïef geweest zijn te denken dat ik mijn droomprins op die reis zou ontmoeten. Natuurlijk kijk je anders naar je medereizigers, maar je weet al snel of er iemand tussen zit waarmee het iets zou kunnen worden, en voor mij was dat niet het geval.

Ik denk wel dat je voor dit soort reizen redelijk sociaal moet zijn.
Je zit de hele dag tussen mensen die je amper kent en met wie je samen activiteiten moet doen. Ook moet je een kamer delen. De kamers worden al meteen na de vlucht verdeeld, en dan moet het echt meevallen natuurlijk. De tweede week, in het hotel, ken je de mensen al beter en kun je gericht kiezen om bij een vriendin te slapen die je leuk vindt.


Soms miste ik het een beetje dat ik niet even op mijn eentje kon ontsnappen.
Je bent de hele dag omringd door mensen en dan moet je nog een kamer delen ook. Bij het boeken kun je uiteraard voor een kamer alleen kiezen, maar dan moet je meteen honderden euro’s meer betalen, en zo’n reis is al redelijk duur. Die veertien dagen kostten me zestienhonderd euro.

Het is een kwestie van voor- en nadelen af te wegen. Voor mij was het de prijs zeker waard, en ik overweeg nog eens zo’n reis te maken, maar niet dit jaar. Deze zomer ga ik met een vriendin naar het zuiden van Frankrijk, lekker op het gemak.

Die vriendin heb ik trouwens ontmoet op de reis voor singles.
Zij woont in Gent, ik in Hasselt. We spreken een tweetal keer per jaar af. En nu gaan we samen op vakantie. Het klikt echt goed tussen ons. Ik heb dan wel nog niet de liefde gevonden, maar vriendschap vind ik op zijn minst even belangrijk!


Eveline
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite


'' Je moet er wel redelijk sociaal voor zijn ''Tesamen