apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Single       Single met kids       Opnieuw beginnen       Mijn verhaal    

Vermijd fouten, vermijd het hoge woord

Hoe het prille begin overleven?

Je maakte een eerste afspraakje, er volgde een tweede date, bij de derde werd er gekust en toen kwam de onzekerheid.     Hoe weet je welke richting dit uitgaat?Je kent het wel: bij de vlinders in je buik en de nervositeit als je elkaar ziet, hoort een hoofd vol vragen en twijfels. Hebben we een relatie, of niet?

Wil de ander wel verder?
Wat wilde die ene reactie zeggen?
Waarom belt hij/zij niet?

Het is godgeklaagd hoe onze emoties elke vorm van rationeel denken overtreffen als we verliefd zijn.


Anderzijds kan het net die ratio zijn die ons aanspoort om snel te handelen terwijl daar nu precies de reden voor een vroegtijdige breuk zou kunnen liggen. De oplossing ligt gedeeltelijk in de volgende punten.

1-Neem je tijd!
Geniet van de vlinders, van de zenuwachtigheid, van al het nieuwe. Ook al is het leven kort en ben jij misschien op zoek naar een nieuwe, stabiele relatie.

Doe leuke dingen samen zodat je elkaar beter kunt leren kennen en begin niet meteen te dromen.2-Blijf jezelf
Ga niet voortdurend dingen mee doen die de ander leuk vindt. Je kan een keertje testen, maar als het niets voor jou is, hou er dan mee op. Hoe meer jij in de ander verandert, hoe minder interessant jij wordt.

Complementariteit is heel belangrijk in een relatie. Vraag je dus ook niet af of je wel een broek kan aantrekken als je nieuwe vriend je tot nog toe alleen maar in rokken en jurkjes gezien heeft. In die broek ben jij nog steeds dezelfde en als het op een rok of jurk aankomt, dan is deze man je liefde niet waard.

Laat hij vriendelijk weten dat hij jou liever in een jurk ziet, dan weet je meteen hoe je hem kan behagen als jij dat ook wil. Weer iets geleerd!

3-Hou wat afstand
Ieder van jullie had en heeft nog steeds zijn eigen leven, met eigen activiteiten en eigen vrienden. Verwaarloos die in deze ‘testfase’ zeker niet. Het zal je helpen om af en toe je roze bril eens af te zetten en je af te vragen of hij/zij echt zo goed bij je past.

4-Wissel uit en praat
Evalueer de inspanningen die jullie doen. Heb je ’t gevoel dat het initiatief alleen van jouw kant komt, stop daar dan even mee en zie hoe de andere partij reageert. Komt er niets, dan is hij/zij misschien niet meer geďnteresseerd. Dat kan je maar beter vroeg genoeg weten. Het kan ook zijn dat het hem/haar allemaal wat te snel gaat en dan moet je dat ook weten. Praat erover zonder eisen te gaan stellen of drammerig te doen.

5-Mijd het hoge woord
Een keertje gekust, nog niets meer ondernomen, dan is het veel te vroeg om te zeggen dat je van de ander houdt. Verliefd ben je wel. Hoteldebotel, waarschijnlijk. Dat kan je wél zeggen.

Maar spaar het hoge woord tot je elkaar echt veel beter kent. Vraag er dus ook niet naar bij de ander omdat jij aan zijn/haar gevoelens twijfelt. Het legt alleen maar druk op de relatie en het zou je nieuwe lief wel eens kunnen afschrikken.

6-Test de weerbaarheid
In geen enkel leven is het alle dagen feest. Heb je een rotdag gehad op het werk, heb je ruzie gemaakt met je familie of met een vriend(in), probeer dat niet weg te stoppen. Vertel er over en neem de gelegenheid te baat om te zien hoe de ander reageert. Is het echt je dag niet, zeg jullie afspraak dan af en geef de reden op. Ook dit is een uitstekende manier om te zien hoe de ander met stress of problemen omgaat.

7- Moeilijke gesprekken op het juiste moment
Vrouwen tussen 30 en 40 jaar die op zoek zijn naar een partner én kinderen willen, kunnen dit onderwerp meestal niet snel genoeg aansnijden. Als ze voelen dat de ander er weigerachtig tegenover staat, is hij al een pak minder interessant.

Maar dit soort gesprekken voeren na een paar ‘onschuldige’ afspraakjes, zal wellicht elke man afschrikken. Probeer dus op een natuurlijke manier tot dit onderwerp te komen.


Heb je intiemere dingen te melden, wacht ook hiervoor op het juiste moment.
Het feit dat je als man drie teelballen hebt, kondig je niet aan als ze net de Thaise curry voor de neus van je nieuwe lief zetten. De kans is groot dat haar honger over is en ze na het eten meteen – en alleen – naar huis gaat.


Als je ’t subtiel aanpakt, kan je het zelfs in bed nog over probleempjes van seksuele aard hebben. Misschien dat de combinatie verliefdheid en de zachtaardigheid van je lief, alle blokkades als sneeuw voor de zon doet verdwijnen.
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Weg met geldvretende gewoonten

Waar moet je op letten

Voor wie zich opnieuw op het dating-pad waagtTesamen