apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Salaris       Consuminderen       Bijverdienen       Wonen       Budgetbeheer       Mijn verhaal    

Besparingstips

En bestaat een resem tips
Natuurlijk zijn er nog veel terrein waarop je kan besparen.

Je zal er wat tijd moeten in steken, maar op jaarbasis kan het veel centen opleveren.
Een greep uit de vele mogelijkheden:


• Bekijk de wekelijkse publiciteit die je in je bus krijgt. Knip coupons en baseer je wekelijkse menu op promoties.

Heb je plannen om iets te kopen voor het huis, de tuin, de kinderen, ..., trek dan niet meteen naar de winkel, maar bespaar door te wachten tot dat item in promotie staat.• Doe niet meer alle aankopen in die ene winkel, maar vergelijk prijzen en koop datgene wat je wil in het grootwarenhuis die de beste prijs aanbiedt.

Natuurlijk heeft deze strategie weinig zin als de winkels zich ver van elkaar bevinden, want dan spendeer je je winst aan benzine. Maar heb je drie verschillende aanbieders in je buurt, dan loont het echt wel de moeite om iets meer tijd te besteden aan het shoppen!


• Budgetteer je inkopen! Noteer de prijzen van aangekochte levensmiddelen en zet die in een spreadsheet. Bereken wat je kan spenderen, maak een lijstje van wat je nodig hebt en kijk dan in de spreadsheet of je het met je budget haalt. Op die manier kan je eveneens rekening met de promoties van de week houden. Belangrijk is wel dat je je in de winkel netjes houdt aan wat er op je lijstje staat!
Budgeteren = besparen

• Eet seizoensgebonden: de groenten en het fruit van het seizoen zijn immers een pak goedkoper.

• Haal je voordeel uit de solden. Zo is het erg een interessante en slimme besparing om kleren voor de kinderen een jaar op voorhand te kopen...

• In de optiek van geef niet uit wat je niet moet uitgeven: zet je trots opzij en vraag familie, vrienden, kennissen of je de kledij van hun oudere kinderen niet mag hebben...

• Dé aankoopstek van mensen die het met één loon moeten rooien: het internet, en dan vooral de tweedehandssites. Deze zijn trouwens niet alleen interessant om iets te kopen. Want in plaats van zaken die je niet meer kunt gebruiken weg te gooien, bied je ze beter aan op dergelijke sites. Elke 5 euro die je op die manier kunt verkrijgen, is mooi meegenomen!

• Spring trouwens ook eens binnen in de kringloop- en ecoshop winkel. Want het aanbod in deze verkooppunten wordt steeds groter en interessanter.

• Vergeet de rommelmarkten niet! Vooral voor kinderkledij, speelgoed, fietsen, boeken, strips, ..., kan je altijd besparen en gouden zaakjes doen.

• Ruilhandel: een trend van eeuwen geleden die nu weer de kop opsteekt.
Kijk maar op Iedereen ruilt mee     Lets Vlaanderen.be

• Vergelijk de leveranciers van energie, telecom, banken, ... En verander geregeld in functie van hun aanbod! Kijk eens op www.aanbieders.be, het loont echt de moeite.

• Tank bij het goedkoopste tankstation (tarieven variëren quasi dagelijks): brandstofprijzen.be

• Voor klusjes die je zelf niet aankan, hoef je niet altijd een vakman in te schakelen. Elke stad en gemeente heeft immers een PWA-dienst waar je handige mensen kunt inhuren voor een heel redelijke prijs.


Nog meer slimme besparingstips
nog • Je hebt vakantie opvang nodig ?

Boek dan niet eender welk kamp, want er zijn veel verschillen in prijzen. Beste is eerst te kijken wat de gemeente of stad organiseert, want deze kampen zijn gesubsidieerd en over het algemeen heel wat goedkoper.

Bel ook eens met de ouders van kinderen uit de klas: over het algemeen heeft iedereen wel opvangproblemen. Waarom niet proberen om een systeem op te zetten om elkaars kinderen op te vangen?

Dit kan trouwens ook dienen voor avondjes-uit: Je bespaart veel door niet telkens een babysit in te schakelen!

• Wil je met vakantie gaan?
Boek je reis heel erg op voorhand (zodat je een korting kunt krijgen) of last minute. Kies de bestemming in functie van promoties. En wil je het heel goedkoop? Dan kan je misschien eens ‘couch surfing’ proberen Couchsurfing.org een netwerk waarbij je gratis bij iemand kunt logeren. Ook het ‘ruilen’ van huizen is een optie: google maar eens ‘home swapping’.

Er bestaat tevens Vakantie veilingen waar je op vakanties en uitstapjes kunt bieden (en heel wat kan besparen). Trouwens: je reis boeken via het internet is altijd financieel interessanter.

Surf dan ook maar eens naar Nederlandse boekingskantoren, want hun reizen zijn over het algemeen flink wat goedkoper dan in België. Check ook eens de tweedehandssites, want daar staan eveneens tal van aanbiedingen. Tenslotte nog dit: het is meestal goedkoper om te vertrekken in periodes dat het geen vakantie is. Ook midden in de week, ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat vertrekken kan interessant zijn.

• Leer je kinderen dat het geld niet uit de lucht komt vallen. In plaats van ze cadeautjes te geven, kan je ze geld geven zodat ze zelf voor een WII, Ipad, Ninetendo, ..., kunnen sparen. Vraag ook dat oma en opa, ooms en tantes, ... in dit systeem stappen!

• Uitstapjes die niks kosten, kunnen heel prettig zijn. Ga naar het bos, de zee, een park,... Volg een fiets- of wandelroute. Of trek naar een parade, een stadsevenement, een rommelmarkt, een stadsconcert,... Participeer aan open museum dag, open bedrijven dag, ... En neem je picknick mee! Een interessante site hiervoor is Wattedoen

Leven met één loon is niet gemakkelijk.
Maar ben je bereid om met enkele gewoontes te breken, wat tijd te stoppen in administratie en zoekwerk, je levensstijl iets aan te passen, je trots eens aan de kant te schuiven en creatief na te denken, dan kan je serieus besparen en kom je er wel.

Zuinig leven is geen synoniem voor een saai bestaan zonder levenskwaliteit. Misschien is het eventjes lastig om af te kicken van de luxe die je hebt gekend. Maar daarna zal je eens zo sterk in je schoenen staan en meer genieten van de kleine dingen die het leven echt aangenaam maken...

Lees ook: financiele afhandeling echtscheiding en Financieel overleven
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite


'' Indien je bereid bent je gewoontes aan te passen, dan is veel mogelijk ''Tesamen