apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Voor singles       Met kids       Cultuur       Weekend       Reisaanbiedingen       Mijn verhaal       Reis tips    

Romantische reizen- voor singles: travel DATE

Reizen is op zich al romantisch.
Nieuwe windstreken, landschappen, mensen, talen, culturen… Met z’n tweeën heb je daar nog als extraatje bij dat je louter tijd én oog voor elkaar kunt hebben – geen familie, vrienden, collega’s die je komen storen;

Voor heel even absoluut geen verplichtingen die alleen maar de aandacht van elkaar afleiden. .
Bijkomend voordeel:
is je relatie nog pril, sporadisch bij elkaar logeren al wel een feit, doch om permanent bij elkaar in te trekken het nog veel te vroeg: dankzij een reisje van 2 weken samen, of zelfs gewoon maar een lekker lang weekend op locatie, kan je immens veel van & over elkaar leren.


De singles onder ons lopen natuurlijk altijd de kans om de liefde van hun leven op reis te ontmoeten; sommige bestemmingen lenen zich daar nu eenmaal p-e-r-f-e-c-t voor…

En ....

Lees verder

Reacties:
Beste redactie,
Graag wat meer trips en reismogelijkheden van organisatie tesamen

Met vriendelijke groeten

Hanseeuw Erik
Door Hanseeuw uit Jabbeke


213.49.162.5
      UW REACTIE

Besparingstips voor je reis

Paasvakantie, zomervakantie, lang weekend… u wil er even tussenuit.
Verwacht géén mirakels: het is droevig gesteld met het reisaanbod voor singles.

Wie niet met een club of eigen kliekje weg kan, betaalt vaak een pak meer voor een pak minder comfort: kamer zonder zicht en zo. Ergens is een supplement natuurlijk logisch, omdat u in uw uppie een hele kamer bezet , echte single kamers zijn immers zeldzaam. Toch blijven veel suplementen belachelijk hoog.
U eet tenslotte geen twee ontbijten op per ochtend!

Natuurlijk bestaan er reizen voor singles, ook in België.
Een eenvoudige zoektocht op ‘single reizen België’ geeft heel wat ‘hits’. Nederlandse bedrijven die er even onze markt bij pikken, ofwel vriendenclubjes van alleenstaanden, ofwel een aanbod voor jonge mensen, of sportief getint, ofwel een hogere prijsklasse. . .

In zuinig Nederland kan de eeuwige celibatair wel redelijk geprijsde reisjes boeken met een mooi aanbod busreizen, net als in Engeland. Een oplossing voor wie een aardi....

Lees verder       UW REACTIE

Romantische reis Nepal : travel DATE

Zonsopgang in Nagarkot.


Als jij, voor de vuist weg, een persoonlijke top-3 moet opnoemen van dromerige plekjes waar romantiek zo intrinsiek aanwezig is dat ze er wel wortel lijkt geschoten te hebben, dan is de kans klein dat je deze in de ‘urban jungle’ van een moderne metropool zult situeren.
(Zonsopgang in Nagarkot… de bergtoppen ontwaken langzaam onder hun deken van wolken.)

Eerder denk je dan aan weidse natuur, glorierijke vergezichten, en genoeglijke ‘tweezaamheid’; ver weg van alle mensen, louter tijd & ruimte voor jou & jouw geliefde. Hand in hand langs klaterende riviertjes, door uitnodigende wouden, in sierlijke valleien tussen majestatisch pronkende bergtoppen. Groots, ongerept, diep rustgevend; de ego’s in het juiste perspectief. Natuurschoon doet wonderen met een mens… en voor de Liefde!


Nepal is een van de allerarmste landen ter wereld.
Gemiddelde jaarinkomen: nog geen driehonderd Amerikaanse dollar per persoon… Het oude koninkrijk heeft zich honderden jaren afgesloten van de buitenwereld; pas sinds de jaren ’70 stelde het land zich weer open voor buitenlandse bezoekers. Het land werd bovendien sinds eind jaren ’90 geteisterd door een interne conflicten, waaronder een lauwe burgeroorlog (die gelukkig nooit zo rauw en bloedvergietend is geweest als we van vele andere landen kennen…) die uiteindelijk (in 2008) leidde tot de omvorming van een totalitaire monarchie tot een democratische republiek.


Nepal is ook een van de mooiste landen ter wereld.
Een ogenschijnlijk nietige vlek tussen de regionale titanen, India en China; veelal gebergte, wat nefast is voor de binnenlandse productie (er is, buiten wat terraslandbouw, wei....

Lees verder

Reacties:
Beste Goedele,

Dit zijn geen reisaanbiedingen - dit is redactioneel werk; een artikelenreeks, zoals in de eerste editie ervan uitgelegd is geworden, omtrent de zgn. vijftien meest romantische plekjes op aarde - lukraak geselecteerd, uiteraard, ...
      UW REACTIE

Als single naar China

De zomer is alweer bijna achter de rug.
En dat betekent meteen ook: vakantie voorbij. Toch voor velen onder ons… Maar er is ook goed nieuws: het dromen over de volgende reis kan beginnen!

Misschien is het al een uitgemaakte zaak waarheen je de volgende keer trekt. Een trektocht in Zuid-Amerika? Enkele steden bezoeken in de USA? Op zoek naar lange strandwandelingen in het warme zuiden van Europa? Of doe je dit keer graag eens iets echt helemaal anders?  
 
 

Op alle vlakken verbaast het tot voor kort nog zo raadselachtige China ons, West-Europeanen. Van het hermetisch gesloten, totalitair bestuurde land tot de economische grootmacht van heden: er zijn inderdaad slechts luttele jaartjes overheen gegaan. Verbazingwekkend, boeiend … maar trekken we er ook naartoe?!

Klaarblijkelijk wél
China lijkt verwikkeld in een nek-aan-nek race met Spanje om de toppositie in het toerisme. Beide landen kregen in 2012 maar liefst 57,7 miljoen buitenlandse toeristen over de vloer.


En vanaf nu vergemakkelijkt China de korte reizen naar haar steden om die toppositie in het internationale toerisme te handhaven. Bezoekers van een groeiend aantal steden in China zullen geen visum meer nodig hebben als ze korter dan 72 uur in de stad verblijven.


Dat was al mogelijk voor Peking en Shanghai. sinds augustus geldt dat ook voor Guangzhou in het zuiden. En vanaf september kunnen toeristen zonder visum naar Che....

Lees verder       UW REACTIE

Op reis als single

Er toch tussenuit als single ondanks een beperkt budget

Alleen zijn is niet alleen op sociaal vlak soms moeilijk maar vandaag de dag ook financieel dikwijls niet te onderschatten. Als we huurprijzen bekijken van appartementen of woningen, dan zien we dat deze meer en meer de pan uit swingen.

Ook een eigendom kopen is als alleenstaande allesbehalve evident want zonder eigen inbreng willen de meeste banken absoluut niet meer mee.
En toch heeft men het als single ook af en toe eens nodig om “er uit te zijn”.

Ja, men kan een dagje naar de kust gaan of een overnachting in ....

Lees verder       UW REACTIE
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen